Schodolez, jednoduché a univerzální řešení pro zdolávání schodů

Schodiště pro většinu lidí nepředstavuje žádný problém. Bohužel pro některé z nás ano. Lidé na invalidním vozíku nebo lidé s omezenou hybností, senioři, ti všichni mohou mít při zdolávání schodiště problém, pokud chybí speciální úprava či bezbariérový přístup.

Na mnoha místech ale opravdu bezbariérový přístup chybí, týká se to například úřadů, které mají sídlo ve starých budovách. Zde ani není prostor pro nějaké stavební úpravy.

Ovšem i v mnoha domovech to nemusí být snadné, ne vždy máme možnost dělat potřebné úpravy, když se dostaneme do zdravotních nesnází, které náš pohyb omezují.

Jak to tedy vyřešit jednoduše a efektivně? Jak si poradit se schody na různých místech s pomocí jedné pomůcky? Řešení nabízí schodolez. Speciální vozík, který si se všemi schody hravě poradí, je však třeba, aby osobu na něm sedící někdo doprovázel.

Dva základní typy, vyberte si, který je ten pravý pro vaše potřeby

Výborné a v podstatě univerzální řešení do všech vnitřních prostor. Umožní zdolat schody nejen doma, ale i u lékaře, na úřadech, ve škole a na mnoha jiných místech. Vybírat lze ze dvou základních typů , každý z nich má však trochu jiné parametry a jiné možnosti.

· Pásový schodolez

Pohodlné řešení se snadnou obsluhou. Umožňuje plynulý pohyb, stačí umístit vozík do univerzálních úchytů a stisknout tlačítko. Zvládne i několik pater.

Výhodou je i jeho mobilnost, můžete ho vzít kamkoli, k lékaři i na úřad. Z tohoto důvodu ho lze i složit a rozložit.

· Kolečkový schodolez

Je určen především pro úzká či strmá schodiště. Snadno ho tak použít i na schodišti točitém, není problém.

Pohyb je postupný po jednotlivých schodech, avšak velmi bezpečný pro přepravovanou osobu i doprovod.

Při pořizování schodolezu tedy zohledněte především to, které typy schodů budete nejčastěji zdolávat. Manipulace s oběma typy je však velmi snadná a umožňuje pohyb po schodech všude tam, kde jiné bezbariérové řešení není.